EKONOMİ MCKİNSEY'E EMANET EDİLEMEZ

ŞEKER CARGİLL'E, FINDIK FERRERO'YA, EKONOMİ MCKİNSEY'E EMANET 08 Ekim 2018 Pazartesi 21:12


KARAMOLLAOĞLU: ŞEKER CARGİLL'E, FINDIK FERRERO'YA, EKONOMİ MCKİNSEY'E EMANET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, olağan haftalık basın toplantısında Türkiye'nin sorunlarını ele aldı.

Karamollaoğlu, “Araziler ekilmiyor. Ama biz bütün tarım arazilerimizi ekeceğiz. Çiftçiye vergisiz mazot verirseniz, ABD ve AB verdiğiniz paradan daha azına mal olur. Ancak şekeri Cargill’e, fındığı Ferrero’ya ve ekonomiyi de McKinsey’e emanet ederseniz böyle bir meseleniz olmaz” dedi.


MCKİNSEY TÜRKİYE'YE ATANMIŞ BİR KAYYUMDUR!..

Karamollaoğlu, “Bir ülkenin geleceğini bir kişiye bağlamak ne kadar yanlış ise bir ekonominin geleceğini dışarıdan gelecek bir şirkete bağlamak da o kadar yanlıştır.

Geçmişte iktidarda bulunan arkadaşlar IMF’ye borçlarının kalmadığına ısrarla vurgu yapıyorlardı. IMF onlara demokrasinin üzerinde bir kılıç görevi görüyordu. Şimdi daha beteriyle karşı karşıya kaldık. Ekonomi yönetiminin ABD ile özdeşleşen McKinsey şirketine teslim edilmesiyle gördük.

Herkes biliyor ki bu McKinsey basit bir şirket değil. 90 yıla yakın bir geçmişi var. Nerede bir acı olay varsa bu şirketin konuyla ilişkisi çıkıyor. Baştan söylüyorum, Türkiye’ye atanmış bir kayyumdur. Maalesef bu iktidar kayyumlarla ünlüdür. Bu meşhur bir kayyumdur. Empoze edilmiş bir kayyumdur. Bizi üzen, geldiğimiz noktada yürütülen yanlış politikalar, Türkiye’ye ABD’li bir şirkettin kayyum atanmasından dolayı hicap duyuyorum. Türkiye buna layık değil” diye konuştu.

ZAMLAR FIRINCININ ELİNDE DEĞİL

Karamollaoğlu, vatandaşın zamlarla boğuştuğunu ifade ederek, “Zam vatandaşın boğazına geldi. Doğalgaza üç ay içinde yüzde 9 şeklinde zamlar geldi. Toplamda yüzde 30’un üzerinde zam geldi. Elektrikte benzer bir zam furyası var. Elektrikte şirketlere yapılan zamlar yüzde 50’leri buldu. Elektrik zammından en çok etkilenen ziraatla ilgilenen ve yeraltı suyu çıkaran çiftçilerimizdir. Bugün herkes ekmek zammını konuşuyor. Bir de diyor ki, ‘hemen zabıtaya gidin’ diyor. Zabıta ne yapsın? Fırıncı unu alıyor, işliyor, ekmek yapıyor. Ondan sonra diyor ki, ‘sen pahalıya satamazsın. Bak biz sosyal bir devletiz, biz nasıl üstleniyorsak siz de üstlenin.’ Son 10 yıldır buğday fiyatlarına bir bakın. Sıkılmadan siz bu fiyatları bu kadar yükseltmeyin.  Tarlasını sulatana yüzde 50 zam yaparsanız çiftçi daha ucuz ürün üretemez. Ekmek fiyatlarını düşürmek fırıncının elinde değil” ifadelerini kullandı.