Avrupa dediğin nedir? Küresel emperyalizmin temsilcileri, doğan çocukların yarısından fazlasının babası belli değil!
Saadet Partisi Hatay 5. Olağan Kongresi Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın katılımı ile Antakya’da Hatmek salonunda coşku ile gerçekleşti.
İlginin yoğun olduğu Kongreye ayrıca Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çalışkan, Genel İdare Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Osmaniye il sorumlu Çelebi keyhıdır, ilçe başkanları, bazı STK temsilcileri ve yüzlerce partili katıldı.
Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini ve Müslümanlar arasındaki ayrılıklara, mezhep çatışmalarına dikkat çekerek, kendilerinin emperyalizmin yanında yer almayacaklarını ve boyun eğmeyeceklerini ifade etti.
BİZ DÜZENİN ALTERNATİFİYİZ
Kınayanların kınamasına aldırmadan biz İslam birliği için çalışmaya devam edeceğiz diyen Kamalak, “Biz bozuk düzen üzerine çalışan batı hayranı partilerin alternatifi değiliz. Biz düzenin alternatifiyiz. Avrupa kapısına girelim mi? O kapıdan mı girelim bu kapıdan mı girelim diye 60 yıldır beklediği yetmiyormuş gibi mevcut hükümette hala gözünü oraya çevirip oradan yardım bekleme içerisindedir. Avrupa dediğin nedir? Küresel emperyalizmin temsilcileridir. Doğan çocukların yarısından fazlasının babası belli değil. Avrupa’ya gıpta edenler, oraya benzemek için bu ülkede zinayı serbest bıraktı.
KÜRESEL EMPERYALİZME UŞAKLIK MI, YOKSA KENDİ BİRLİĞİNİ KURARAK MAZLUM MİLLETLERE LİDER Mİ OLMAK İSTİYORSUNUZ?
Bizim sistemimizde, adil düzeni kurduğumuz vakit Avrupa gelecek bizi de alın diyecek, biz onu tartışacağız. Öyleyse Şimdi soruyoruz, siz aziz milletim Habib-i Neccar’ın gölgesinde yaşayana inanmış insanlar, siz küresel emperyalizme teslim olup uşaklık mı etmek istiyorsunuz yoksa kendi birliğini, kendi medeniyetini kurarak, mazlum milletlere, İslam âlemine lider mi olmak istiyorsunuz asıl farkımızda buradadır” diye konuştu.
HİÇ BİR MAKAM, MEVKİ, MENFAAT GÖZETMEDEN İLELEBET HAKKIN PEŞİNDE OLACAĞIZ
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Necmettin Çalışkan da konuşmasında, “12 yıl Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı yaptım. Başım dik, alnım açık görevi devrediyorum. Partimizin büyük sıkıntılar atlattığı bu dönemde eğilmeden bükülmeden dik durarak nasıl siyaset yapıldığını bu kadrolar tüm Türkiye’ye göstermiştir. Hatay’ın en ücra noktasına kadar mesajımızı ilettik. Nereye gittiysek Hatay halkı projelerimizi, bizi bağrına bastı. Bu geriye bırakacağım en büyük şeref levhasıdır. İçinde bulunduğumuz konjektör layık olmadığımız neticeleri sebep oldu. Ama biliyoruz ki bu milletin gönlünde kurduğumuz bu taht ve sevgi seli ile gelecek bu kadroların olacaktır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu bayrağı taşıyacak, hiç bir makam, mevki, menfaat gözetmeden ilelebet hakkın peşinde olacağız. Biz seçimden seçime değil her zaman çalışmalarımızı yürüteceğiz” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Sanatçı Ammar Acarlıoğlun'un eserleriyle büyük bir coşkunun yaşandığı kongrede tek liste ile Mustafa Eğe yeniden il başkanı seçildi.
